Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2009 22:57 - Криминална загадка
Автор: oleole Категория: Забавление   
Прочетен: 1036 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 13.10.2009 02:03


Това се случило неотдавна, в една от седмиците на нарастваща престъпност. Онзи паметен следобед Мърлявов бил с лейтенант Татаров - опитен оперативен работник и приятел, на когото винаги може да се разчита.

Докато двамата отказвали на едни познати бира по време на служба, забелязали, че група петокласници пресичат на жълто без придружител. Когато приближили, установили, че светофарът свети само жълто, и лейтенант Татаров разбрал, че тук нещо не е наред. И точно тогава от шестия етаж на близката сграда се разнесъл писък, който свалил зъбния камък на Мърлявов, а лейтенантът рухнал в безсъзнание на тротоара, с което станал поредната жертва на организираната престъпност у нас.

Надмогнал чувствата си, Мърлявов хукнал по посока на писъка към шестия етаж. И както го посъветвал Татаров, преди да умре, въобще не използвал асансьора.

Когато влязъл в апартамента, го лъхнал смразяващия дъх на спарени мъжки чорапи и прясна смърт. Някаква жена, редяща пасианс, му посочила хола и казала, че мъжът и се самоубил вследствие изпиване на половин кило фиксаж.

По всичко личало, че това е самоубийство, но нещо, може би положението на тялото, го накарало да се усъмни. То било натикано в тенджерата под налягане, откъдето се подавала само главата. На всичкото отгоре клетникът бил оставил кратка предсмъртна  бележка:

"Скъпа ми Гьоргице, вълненият панталон много ми боцка, затова реших да туря край на живота си. Погрижи се синът ни да си мие зъбите редовно с "Колгейт". Оставям ти цялото си състояние, с изключение на колекцията ми от значки, която дарявам на Военна прокоратура. Моля те, не съжалявай за мене, много по-приятно ми е да бъда мъртъв, отколкото да нямаме вода. Довиждане! П.С. Това не е виц. Прилагам и един виц, за да направиш разликата. Вече довиждане.
Твой Ш."

Мърлявов веднага отишъл и арестувал сина, когото до този момент не бил забелязал.
Как Мърлявов е разбрал, че синът е убиецът?

За да ви помогнем, имайте предвид, че:
1. Синът миришел лошо, тъй като въобще не си миел зъбите
2. Лейтенант Татаров се оказал не мъртъв, а мъртво пиян. Бирата си платил сам. Как е разбрал за асансьора - остава загадка.
3. Мърлявов бе удостоен с медал за прозорливост, която продължава да упражнява и до днес.
4. Майката бе оправдана поради липса на доказателства.
5. Синът бе осъден на 3 години принудително миене на зъби и възпитателен труд като контрольор.


Тагове:   зъби,   медали,   следствие,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. darkanion - e?
04.09.2010 16:02
как е разбрал?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: oleole
Категория: Хоби
Прочетен: 68222
Постинги: 26
Коментари: 72
Гласове: 335
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930